Har alltid varit intresserad av inredning och har, så länge som jag kan minnas, drömt mig bort läsandes inredningstidningar och gått timtal i möbelvaruhus. Inredning är så mycket mer än bara funktionalitet, det är en känsla och ett uttryck där kreativitet får gro och växa. Mitt allra första jobb som inredare som jag fick betalt för var ett jobb i en barnkammare. Mitt uppdrag var att inreda ett rum till ett barn som ännu inte dykt upp. Det kändes som en spännande utmaning att inreda till en person man aldrig träffat. Barnmöbler skulle ju självklart vara grundstommen i inredningsplanen, men min tanke var att inreda med barnmöbler som även i senare skede skulle kunna användas av den lite större personen. Jag valde därför att leta efter barnmöbler som lika gärna kunde göra nytta som något annat när barnet väl vuxit upp och letade därför endast efter kvalitets möbler som skulle hålla sig fina tills dess. Jag hittade en vacker spjälsäng som där sidorna vid senare tillfälle skulle kunna fungera som en lika vacker sänggavel.

bygg hemma

Allt som krävdes vara bara en såg, hammare och spik och jag skrev ner tydliga instruktioner och ritade upp en modell för föräldrarna att följa om de så önskade. Den andra barnmöbeln jag köpte var en enkel byrå med tre stora lådor där leksakerna skulle få plats. Byrån var obehandlad och skulle komma att bli vackert silvergrå i framtiden. Och en byrå är ju lika praktisk för alla åldersgrupper. Därefter la jag en del av budgeten på en liten fåtölj som lika gärna kan fungera som sovplats för katten till familjen. Efter att de stora inköpen var gjorda gick jag från barnmöbler till textilier och köpte både mattor och gardiner på tradera till en mycket liten summa. Lampor fann jag i huset och flyttade även in två blommor från vardagsrummet. Resultatet var uppskattat och det kändes som en bra första insats som inredare. Var faktiskt och hälsade på två år senare hos samma familj och upptäckte till min stora förtjusning att än mer kärlek i form av tavlor hade kommit upp på väggarna. Resten var sig likt och barnmöblerna stod kvar på sin plats under ett lager av leksaker och mjukisdjur. Jag hade egentligen inte reflekterat så mycket över barnmöbler innan detta uppdrag men så klart är det ju roligare för barnen att ha möbler som är anpassade för deras behov och storlek.

Inredning med barnmöbler